Podziel kurczaka przed obróbką termiczną , zważ ,usmaż i powkładaj w pudełka. Ale jeśli smażę, to wrzucam na patelnie od razu kurczaka zważonego na 3 porcje i później żeby było po równo w pudełkach muszę ważyć ponownie i wychodzi go mniej (wiem, że schodzi woda itp) i stąd mam ten problem. Smażenie kurczaka oddzielnie na jedną porcje, to trochę [...]
Każda obróbka termiczna w jakimś stopniu przyczynia się do utraty części wartości ale beż przesady. Nie trzeba go smażyć na wiór :-) Każdy coś robi, dlatego trzeba obliczyć swoją ppm, dodać do tego 500kcal i obserwować. Jak nic się nie będzie działo to jeszcze 300 i nie ma siły, predzej czy później masa zacznie iść u każdego.
Smpa może troszeczkę Domer niestety nie mam w pobliżu nic takiego A co do musli zrobie chyba sam, znalazłem przykładowe przepisy na necie i troszkę przerobiłem. Skład: -płatki owsiane -płatki żytnie -płatki jęczmienne -orzechy -rodzynki -jabłka -banany -ewentualnie suszone śliwki Licze że w takiej kombinacji owsiane nie będą mi szkodzić. I czy [...]
Wielu z Was przeczyta ten artykuł i zacznie się tłumaczyć przed samym sobą, że przecież w szkole / pracy nie da się trzymać diety, to niewykonalne, itd... Nic bardziej mylnego!!! Nie jest tajemnicą, że około 80 - 90 % startujących zawodników (nie koniecznie tylko kulturystów !) to ludzie, którzy zajmują się na co dzień pracą lub nauką (albo jednym [...]
ok dzięki, wiec nie mam sie czym martwic? Zapytam jeszcze jaka obróbka termiczna wg Was jest najlepsza i najzdrowsza? Gotowanie? niektorzy mowia ze gotowanie najlepsze ale niedobre, a mi akurat smakuje gotowana pierś. pozdro
BCAA nie odłoży się w komórki tłuszczowe - to fizjologicznie niemożliwe. Płatki owsiane w takiej dawce mogą przyczynić się do zaburzeń pracy przewodu pokarmowego. Sporo ryżu brązowego, który notabene jest ciężkostrawny i ma sporo błonnika. Produkty wliczaj przed obróbką termiczną - nie po. Dieta jest relatywnie monotonna, pierś z kurczaka to nie [...]
Spokojnie, spokojnie. Wiedziałem żeby tego nie wklejać - można za dużo zamętu narobić. Naprawdę, nie przejmował bym się tym. Jesz zdrowo, ćwiczysz, żyjesz aktywnie - czy naprawdę myślisz że lekka strata wartości energetycznych zaważy na Twoich przyszłych sukcesach?.Obróbka termiczna jest konieczna aby przyrządzić mięso w jakikolwiek cywilizowany [...]
Odżywki na bazie albuminy są okej, Trudno oszacować jaki to wpływ ma na białko... Każda obróbka termiczna ma wpływ na białko... np.podczas smażenia,parowania,gotowania,duszenia itp. będą różne straty tego białka, jednak nie da się tego obliczyć :) Jakbyśmy się zajmowali tego typu rzeczami to byśmy zgłupieli :) Raczej go nie spalisz, jak będziesz [...]
surowe sa najslabiej przyswajane, zamiast tego gotuj, Co to za glupoty? Surowe jest lepiej przyswajalne, a obrobka termiczna niszczy duza czesc witamin i mineralow oraz enzymy
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Generalnie im dłuższa obróbka termiczna, tym ig się zwiększa. Nie ważne czy gotujesz czy smażysz. 2. Możesz tak robić 3. Jak masz zamiar jeść je same, to najlepszą opcją są surowe.
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html wypełnij ankietę z działu, bo nic o Tobie nie wiadomo. Na wstępie : ważymy przed obróbką termiczną, bułki pszenne, kiełbasy to do wywalenia, i wymiany na coś bardziej wartościowego, bułki tarte to samo. Pączkę ...aut. Nie ma warzyw, owoców, tłustych ryb, [...]
W śniadaniu nie ma nic złego ;-) Można zjeść osobno... Nie wbijaj gotowana pierś z kurczaka, tylko "mięso z piersi z kurczaka" ważysz wszystko przed obróbką termiczną. Wafle od czasu, do czasu ok. 6 posiłek jakoś dla mnie sensu nie ma, zbilansuj go, dodaj i tłuszczu i węgli trochę (węgle na noc pomagają w lpszej regeneracji i mają pozytywny wpływ [...]